Innovere

T-TBIT: Tjenesteinnovasjon for trygge barn i tannbehandling

Hvordan kan vi best hjelpe barn som er redde for å gå til tannlegen?

Tannbehandlingsangst regnes å være den viktigste årsaken til at pasienter ikke møter til tannbehandling, og kan føre til alvorlige svekkelser i oral helse, redusert livskvalitet og i tillegg betydelige utgifter for Den offentlige tannhelsetjenesten. Opp mot 20 % av barn og ungdom har tannbehandlingsangst.  

Innovasjonsprosjektet vil utvikle en ny digital tjeneste for barn og ungdom med tannbehandlingsangst. Målgruppen for den nye tjenesten er barn og ungdom som er i risiko for eller som har utviklet tannbehandlingsangst, deres foresatte og deres tjenestetilbydere. Målet med den nye tjenesten er å tilby brukersentrerte, evidensbaserte metoder som underletter tannbehandling for barn og ungdom.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Randi Krog Eftedal
Forskningsrådgiver
Epost

For mer informasjon

Oral helse i et helhetlig helse- og sykdomsperspektiv